Byt till lysrör med LED

0
210

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Något som kan vara bra att göra, det är att byta ut dina gamla lysrör till lysrör med LED. Med ledlysrör så kan du spara pengar, spara el och spara tid! De allra flesta LED lysrör, de passar i de armaturer du har hemma redan. Att gå över till ledlysrör är inte fel, eftersom dessa har många bra fördelar. Att spara in på energikostnader har det senaste kommit att bli allt viktigare. Byter du till LED lysrör, så blir det billigare för dig. Detta beror på att ett ledlysrör, det förbrukar cirka 60 % mindre än ett traditionellt lysrör gör. En annan stor fördel med detta lysrör är att det även har en längre hållbarhet, då de håller upp till tre gånger så lång tid mot de vanliga.

Smart att välja ledlysrör

Utöver att du kan spara in på din energikostnad, så är LED lysrör bra eftersom de ger ett bra ljus utan att vara bländande. Sedan är de dessutom flimmerfria, till skillnad mot de traditionella som har en förmåga att just flimra eller blinka då de börjar bli sämre.

Idag finns det även LED lysrör som möter olika behov, eftersom de kommer med flera olika ljusflöden. Dessutom kan du använda den armatur du har hemma nu som tidigare hade ett kvicksilverlysrör och sätta in ett ledlysrör i.

Lysrör LED är även bra för miljön eftersom de är helt fria från kvicksilver samt att de även bidrar till ett minskat koldioxidutsläpp tack vare att de har en lägre energiförbrukning. Ledlysrör avger även mindre värme än de traditionella. Runt 80 % av dess energi omvandlas till ljus, resten till värme. Ett traditionellt lysrör gör tvärtom!

Ett LED lysrör kan kosta lite mer att köpa, men det sparar du snabbt in med tanke på hur sällan du måste byta ut det mot ett nytt samt att det drar mindre ström!

DELA
Föregående artikelTeknik för familjen
Nästa artikelVinterskor för barn