Cykla på rätt sätt

0
2085

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det har gjorts många undersökningar och testar mellan olika cyklar. Forskare har kommit fram till att det viktigaste delarna är att ha en lätt ram tillverkad av kolfiber, aluminium (eller en kombination av båda materialen), eller hållbart stål och andra komponenter av hög kvalitet. Detta kostar naturligtvis pengar. Men du kan fortfarande köpa en bra cykel för bara några tusenlappar.

Hur vill du cykla?

Det kommer att begränsa ditt val till en av de fyra grundtyperna. Om du är en snabb cyklist kanske du föredrar en konventionell bockstyre-cykel. Letar du efter en lugn resa på platt mark och asfalterade vägar? Då kan en vanlig stadscykel vara bäst. Om du gillar att cykla tufft kanske en mountainbike är det du behöver.

Hitta en bra cykelbutik

Du betalar kanske mer när du köper från en butik med god resume, men det är mer troligt att du blir nöjd med ditt köp vilket såklart är det viktig. Se till att den butik du handlar från även har ett stort utbud av reservdelar så att du kan reparera de de delar och köpa nya om du stöter på problem. Om du tex inte gillar pedalerna eller sadeln på en viss modell kommer vissa cykelbutiker att byta dessa till en liten eller ingen kostnad.

Ta en testtur

Innan du köper en cykel bör du testa den och se att den verkligen passar dig. Är bromsarna och växlarna är lätta att använda, sitter du bekvämt och känns cykeln stabil även vid högre hastigheter? Tänk även efter så att växlarna kan gå tillräckligt lågt för att du ska kunna cykla i branta uppförsbackar.

Köp rätt tillbehör

En bra cykelhjälm är extremt viktigt för dig och din säkerhet. Speciella cykelskor och kläder kan underlätta för dig som vill cykla på ett seriöst maner. Handskar absorberar vibrationer och hjälper till att skydda dina händer vid ett eventuellt fall. Se mer här för att jämföra olika cyklar och tillbehör.