Familjeföretag – ett lyckat uppdrag

0
552

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Är du en person som gärna vill starta eget men behöver hjälp på traven? Då kan konceptet familjeföretag vara något för dig. Ett familjeföretag som begreppet självt antyder är en firma där flera av de anställa tillhör samma familj. Det kan ses både som något negativt och positivt. Att arbeta tillsammans med familjemedlemmar är i vissa fall utmanande men i andra en riktig fröjd.

För att finansiera verksamhetsstarten väljer många att ta ett ”starta-eget-lån” från en bank om kapitalet är stort. Om startkapitalet är mindre fungerar även snabblån, även om dessa oftast innebär en högre ränta. För att få en överblick av lånmarkanden kan det vara smart att titta på jämförelsesidor. Ännu bättre är att välja snabblån jämförelsen som donerar 100 procent av vinsten. Idag finns det företag som väljer att skänka sin vinst till välgörenhet. Det blir en win-win situation för dig som klient. Du får nyttig information och en bra tjänst samtidigt som en del pengar doneras till välgörenhet.

Mycket att tänka på

Förutom att hitta startkapital finns det en hel del annat att tänka på om familjeföretaget är ett faktum. Har företaget en bra affärsidé och kommer den att hitta sin rätta nisch? Hur ser marknaden ut och finns det potentiella kunder som kommer att bli intresserade av ens produkter eller tjänster? Behövs det ett kontor och när kan den första lönen betalas ut? Dessa och en hel del andra frågor behöver besvaras innan företaget startar. Ja, det är mycket att tänka på och det är inte alltid enkelt.

Hitta tid för dig själv

Egna företagare arbetar i regel mer än de som är anställda och har fasta arbetstider, något som ofta leder till att det inte finns någon egen tid alls. Situationen kan försvåras för familjeföretag där ingen kan ta en paus och återhämta sig från en tuff arbetsperiod.

Därför är det väldigt viktigt att balansera arbetsliv och fritid redan från början!