Har ditt barn problem med att hålla sig?

0
700

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Ofta är detta ett problem som går över av sig själv med tiden. Det kan dock ha sina utmaningar att bevara ett positivt sinnelag, igenom en sådan period, när det är tydligt att ens barn går igenom en svår och obehaglig period. Om detta är något som upprepar sig och kanske sker varje dag, ska man komma ihåg att låta en läkare titta närmare på problemet. Är barnet hängigt och håglöst kan detta vara ett symptom på diabetes. Oftast är det långt ifrån så illa, men det kan kännas skönt att kunna utesluta det.

Självklart ska man vara diskret med det här problemet. Inget barn tycker detta är roligt och för det flesta är det dessutom riktigt pinsamt. Utöver att man blir blöt och kall, kan man frukta andra barns reaktion. Detta kan föra till att barnet drar sig undan och håller sig mera för sig själv, av fruktan för att bli retad eller tom. mobbad. Rör det sig om dagisbarn kan du med fördel prata med personalen och tillsammans komma fram till hur ni hanterar detta på bästa sätt. Rör det sig om skolbarn, kanske tom större skolbarn, bör ni fundera på att ta barnet själv med på råd, innan ni drar in skolans personal i något.

Vad kan man göra?

Ett inkontinenshjälpmedel är speciella underbyxor med hög absorptionsförmåga. Om dessa är tillräckligt tunna och smidiga kan barnet, med dessa på sig, ha en stort sett normal vardag. Det är sällan sådana håller en hel dag, men barnet är inte ”avslöjat” bara för att det skett en enstaka olycka eller två. Med ett extra par med sig i väskan kan barnet själv byta när tillfälle ges, och på så vis fortsätta dagen som om inget hänt. Vid mindre barn kan dagispersonalen hjälpa barnet, och man slipper att hela overallen behöver tvättas.