Hemmakontoret – ett rum för arbete

0
426

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

För en tid sedan, då jag startade eget företag som distansarbetande administratör, behövde jag en fungerande arbetsplats i mitt hem. Jag tyckte till en början att det var jättetrevlig att sitta i soffan och vid köksbordet och jobba men ganska snart började vissa kroppsdelar säga ifrån. Jag insåg att detta inte kommer att hålla i längden. Det var definitivt läge att införskaffa några funktionella möbler och lösningar för att skapa en mer värdig arbetssituation.

Min son har nyligen flyttat hemifrån och hans gamla rum lämpade sig utmärkt att inreda till ett hemmakontor eftersom det är både ljust och rymligt. Jag har nu flyttat över hans saker och möbler till ett mindre rum. Jag står ofta och jobbar och har en fin utsikt med sjöglimt och en närliggande herrgård. Här har jag min skrivare, alla pärmar och kontorstillbehör nära till hands. Tidigare fick jag ofta gå runt i husets olika rum och leta i lådor och skåp efter det jag behövde.

Den första möbeln jag införskaffade var ett snyggt skrivbord med ett par lådor för pennor och annat och en datorupphöjare, alltså en ställning som man kan placera datorn på så att man kan stå och jobba. Och förstås en kontorsstol. Nu har jag införskaffat ytterligare ett skrivbord som jag använder vid emballering och produktfotografering till min webbshop. Här underlättar det väldigt mycket att inte behöva plocka undan skärmar, bakgrunder och lampor efter varje arbetsmoment.

Viktigt med avgränsning mellan arbete och fritid

Att satsa på ett eget kontorsutrymme för min verksamhet har gjort att jag fått mycket mer energi och större koncentrationsförmåga i mitt arbete. Tidigare var hela hemmet en arbetsplats vilket gjorde att jag hade svårt att koppla av. Nu stänger jag bara dörren till hemmakontoret när jag vill vara ledig. Jag känner nu äntligen att jag har landat i hur jag vill ha det och mitt kontor är numer hemmets favoritrum.

Läs här var jag köpte skrivborden och datorupphöjaren.