Köpa dammsugare

0
1027

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Ska du flytta till en ny bostad eller har din gamla dammsugare gett upp för gott? Välj en ny dammsugare med hjälp av våra tips!

Dammsugarens storlek och kapacitet

Hur stora är ytorna som ska rengöras? Om du bor i ett stort hus är det behändigt att ha en effektiv dammsugare som rör sig smidigt och inte behöver tömmas så ofta. I hus med flera våningar bör du även ta i beaktande att den ska bäras upp och ner för trapporna. Om du däremot bor i en liten etta kan det fungera bra med en liten handdammsugare som lätt kan ställas undan i skåpet. Det har även blivit populärt med robotdammsugare, som styr sig själva, för att komplettera och underlätta din vanliga städrutin.

Vilken modell ska man välja?

Det finns ett oändligt utbud av dammsugare i olika färger och former, så det kan vara svårt att veta vilken modell man ska välja. Om du bara vill suga upp lite damm från hörnen ibland går det bra med en vanlig standardmodell, men om du är ute efter något extra kan du välja en mer avancerad dammsugare.

Om du har husdjur eller lider av allergier bör du välja en dammsugare med stor upptagningsförmåga. Det finns även speciella munstycken och filter som är anpassade speciellt för att avlägsna djurhår, mjäll och kvalster.

Dammsugare med eller utan påse?

I en påslös dammsugare samlas dammet i en behållare, som sedan kan tömmas och tvättas. Fördelen med detta är att du slipper köpa påsar och att sugeffekten inte avtar fast dammsugaren fylls.

Om du är känslig mot damm eller städar väldigt smutsiga ytor kan dock en dammsugare med påse vara ett bättre alternativ. Då kan du slänga hela påsen när den har fyllts med damm. Nackdelen är dock att suget kan minska då påsen fylls och att man regelbundet måste spendera pengar på nya påsar.