Med rätt säng gör natten dagen

0
4017

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det är många olika saker som har inverkan för hur vi mår och hur vi hanterar livets utmaningar. Vi vill alla vara lyckliga och samtidigt effektiva. Det finns många utmaningar i livet som vi alla vill hantera på bästa möjliga sätt. Vi vill vara bra föräldrar, goda makar, duktiga på jobbet, ha bra kontakt och vänskap med våra vänner och mycket mer. Det säger sig självt att allt detta gör att vi måste hitta bra sätt att kunna återhämta oss när det är tänkt att vi ska återhämta oss, nämligen på nätterna när vi ska sova. Men det är inte alltid så lätt att sova bra.

Det är många människor som lider av sömnsvårigheter men det finns saker som vi kan göra för att hantera dessa svårigheter. En sak som är helt klar är att rätt säng gör din dag.

Varför är sängen så central för välmående

Varför spelar då sängen en så central roll för hur vi sover? Räcker det inte med att inta ryggläge och sedan vila? Människan har trots allt sovit på nätterna i tusentals år utan bekväma sängar. Nu är det dock så att det moderna samhället ställer helt nya krav på vår sovplats. Detta beror framför allt på att dagens samhälle inte ger oss samma naturliga fysiska aktivitet som det gamla samhället gav oss. De flesta av oss sitter stilla bakom skrivbord när vi arbetar och även de som har turen att ha fysiskt aktiva arbeten arbetar oftast inomhus vilket också hämmar våra möjligheter till att få den friska luft som är så bra för vår sömn.

Ryggont och djupsömn

Vidare är det så att en bra säng är ett måste för att vi ska gå ned i djupsömn och får att våra ryggar ska må bra och hålla under många år. Vi lever trots allt mycket längre nu.