Nanny & barnvakt ett allt vanligare inslag i familjelivet

0
1620

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Antalet familjer i Sverige som vill ha en nanny ökar. Nanny- & barnvaktsföretaget NannyPoppins menar att de upplever en stor förändring i den allmänna uppfattningen om att ta in professionell barnpassning – det är nu många som inser de positiva fördelar som en barnvakt medför. 

 

För ett antal år sedan var det relativt ovanligt med professionella nannys i Sverige. Det var vanligare att man anlitade någon i umgängeskretsen för att passa ens barn, ofta utan att betala in skatt, sociala avgifter och utan att barnvakten var försäkrad. 

 

Det fanns även de som högljutt förfäktade åsikten att man inte ska ta in hjälp för att passa barn – utan att det var ett ansvar som strikt och enbart vilade på en som förälder. Det där har över tid förändrats. Med anledning av RUT-avdragets införande år 2007 så kunde man börja göra avdrag på skatten om man anlitade en nanny. 

 

Det innebar att familjer nu i högre utsträckning började anlita en kunnig och utbildad nanny och dessutom genom att göra det vitt – då fick fler ungdomar ett arbete och det ledde till att en marknad som tidigare undgått beskattning – inte längre gjorde det i lika hög utsträckning. 

 

NannyPoppins upplever att de som hör av sig till deras företag för att få hjälp av en barnflicka värderar att anlita ett seriöst företag som försäkrar sina anställda, betalar skatter och avgifter och genom utbildningar och internkontroll garanterar hög kvalitet i verksamheten.

 

Kvaliteten på varje enskild nanny – avgör kvaliteten i verksamheten i stort

NannyPoppins mål är att ha de bästa barnvakterna i Sverige. Det finns naturligtvis olika mål man kan ha som ett företag inom privat barnpassning – men NannyPoppins menar att det mest centrala är att jobba med att rekrytera de bästa barnvakterna och se till att de får den utbildning som krävs för att kunna utföra sitt arbete på bästa möjliga sätt.

 

Så fungerar det att få hjälp av en nanny

Det finns flera olika upplägg när det gäller att ta hjälp av en professionell barnvakt. Det kan handla om allt från att få assistans några timmar i veckan, till mer omfattande uppdrag. Vissa familjer kan under perioder behöva hjälp på deltid eller heltid. Läs mer om upplägg för NannyPoppins barnvakt här

 

Tryggheten främst – omfattande kontroller av varje nanny

Många föräldrar kan tycka att det känns jobbigt att lämna ifrån sig sitt barn. Det är därför viktigt att de kan anförtro sig till, och lita på, den barnvakt som anlitas. ryggheten är alltid i centrum för NannyPoppins och bolaget har därför ett välutvecklat system för bakgrundskontroller av de som söker tjänster hos företaget. Den som ansöker om arbete som nanny prövas mot belastningsregistret, men även mot andra offentliga uppgifter hos domstolar och förvaltningsmyndigheter. 

 

Introduktionsutbildning och vidareutbildning för alla barnvakter

Den som anställs som nanny hos NannyPoppins får först en introduktionsutbildning i hjärt- och lungräddning, olycksförebyggande arbete och om hur man gör tiden med barnen meningsfull. Barnvakterna får också löpande fortbildning under sin anställningstid.