Planera julen i tid

0
628

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Funderar du på hur du kan göra julhelgen ännu bättre i år? Då har du kommit till rätt plats. I denna text ger vi dig några tips på saker att förbättra under julafton för att du och dina gäster ska få en perfekt helg som inte kräver alltför mycket stress från din sida. Läs vidare!

Förbered i tid

Börja planeringar av julhelgen tidigt – varför inte i samband med första advent? Gör lite varje dag istället för att spara allting till dagarna innan jul. På så sätt blir du inte bara mindre stressad – du kommer i julstämning tidigare.

Börja städa tidigt, tvätta fönster, köp julgran, handla några julklappar. Om något skulle gå fel eller om du kommer på något mer du behöver göra har du mer tid för det.

Förbered din klädsel

Bestäm redan tidigt dina kläder till julafton och kläderna till barnen. Testa olika outfits några veckor innan och få ny inspiration. Kanske kan du ha på dig något nytt och annorlunda i år? Tänk i nya banor och fastna inte bara i gamla mönster.

Förbered för gäster som ska sova över

Många av oss har långväga gäster på besök som ska sova över. Förbered för deras ankomst i tid och se till att de får en trevlig vistelse. Testa luftmadrassen eller köp en ny om det behövs. Är täcket som gästerna ska låna sköna? Hur är kuddarna? Införskaffa den bästa kudden för att de ska sova gott. Det finns många små detaljer att tänka på.

Förbered matlagningen

Det sista tipset är att tidigt börja förbereda matlagningen. Självfallet kan mycket av maten bara göras dagarna innan julafton – men planeringen kan göras långt innan. Läs bloggar, kokböcker, få tips av vänner och se TV-program om matlagning och annat julbestyr.

Genom att göra så får inspiration om hur du lagar den godaste julmaten för gästerna. Överraska dem med något nytt och annorlunda i år – det uppskattar de flesta.