Släpar du fortfarande på vattenflaskor?

0
815

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Vi är väldigt många som föredrar lite bubblor i sitt vatten, jämfört med att dricka vattnet rent och naturellt. Därför säljer olika former för kolsyrat vatten som aldrig för. Vi släpar med glädje kilovis med vattenflaskor med hem, trots att vi lever i en del av världen där vi har rent och sunt vatten i våra vattenkranar. Egentligen är det ett ganska grovt slöseri, inte bara med pengar, men framförallt med miljön. Att producera, transportera och återanvända de flaskor som vattnet säljs i kostar på jordens resurser. Det är med andra ord goda argument för att skaffa en kolsyremaskin, eller som man ofta kallare det en sodastream. Om man alltså inte önskar att helt enkelt dricka sitt vatten naturellt och utan bubblor eller tillsatt smak.

Vilken kolsyremaskin skall man så välja?

Det en kolsyremaskin gör är att en kolsyrepatron pressar kolsyra ned i vattnet. Många modeller är manuella, när det gäller själva processens styrning. Man pumpar kolsyran ner i vattnet genom att trycka en eller flera gånger på en knapp eller liknande. Andra modeller har en automatik, och maskinen styr själv hur mycket kolsyra som kommer ner i vattnet. Automatiska kan vara smidigt och lättanvända, medans den lite mera manuella ger dig möjlighet att själv styra hur mycket kolsyra det skall vara i vattnet eller drycken. Viktigast är nog att maskinen är lätt att använda, och här är det primära att det är lätt att byta kolsyrapatron samt att maskinen är lätt att göra ren.

Skall den stå framme?

Om man är storförbrukare av kolsyrat vatten, låter man som regel maskinen stå framme av praktiska skäl. Detta ställer förutom funktion, krav på att maskinens design och utseende är tilltalande. Man kan alltså med fördel välja en kolsyremaskin vars designstil passar in i det kök och omgivning där den skall stå. Till sist kan man även jämföra maskinernas ljudnivå. Denna kan variera, och använder man det ofta, så kan det kännas viktigt att den inte bullrar för mycket vid användning.