Tips för att slippa fett hår

0
93

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Det oljiga utseendet som ibland drabbar håret härstammar från talgkörtlarna vid hårsäckarna. Mängden producerat fett varierar från person till person och har en viss ärftlig komponent. Att ha fett hår är inte nödvändigtvis en indikation på dålig hygien, det kan faktiskt vara resultatet av överfrekvent tvättning. För de som ständigt brottas med detta dilemma finns det några knep för att förlänga den nytvättade känslan och ge håret en luftigare look under en längre tid. Klicka här för fler bra tips på hårvård.

Tvätta ditt hår på rätt sätt

Att hitta balansen i hur du tvättar håret är viktigare än vad många tror. Även om det kan vara lockande att tvätta håret frekvent för att bibehålla dess fräschhet och luftighet, kan överdriven tvätt leda till uttorkning av hårbotten. Detta resulterar i en överproduktion av talg som i sin tur kan göra håret oljigt. Optimalt sett bör du sträva efter att tvätta håret högst ett par gånger i veckan, och använda högkvalitativa produkter som vårdar och bevarar hårets naturliga oljor.

Välj rätt schampo

När du väljer schampo är det lätt att fastna i att fokusera på hårtypen, men hårbotten spelar en avgörande roll för valet av rätt produkt. Många produkter är anpassade för specifika hårtyper, men det primära är att hitta det som passar din hårbotten bäst. Om du upplever torra toppar och en fet hårbotten, är det schampo designat för fet hårbotten som du bör rikta in dig på.

Ett annat tips, är torrschampo. Den är som en räddande ängel när det kommer till hantering av fett hår. Genom att applicera torrschampot nära rötterna absorberas överflödig olja och håret får ofta en fräsch känsla och volym.

Styla inte för ofta

När du borstar eller masserar håret fördelas naturliga oljor längs hårstråna. Däremot samlas även smuts och orenheter, som damm och rester från stylingprodukter, i hårborsten. För att undvika att överföra detta till ditt hår är det viktigt att använda en ren hårborste regelbundet.

Fokusera på att reda ut tovor och borsta inte håret mer än nödvändigt för att undvika onödigt slitage. Vid användning av hårtork och stylingprodukter, var medveten om att dessa kan vara uttorkande och öka produktionen av talg, vilket kan resultera i ett fettigare hår. Låt gärna håret lufttorka så ofta du kan med.