Tips när du håller semester i värmeböljan

0
867

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Efter en ganska grå och trist sommar 2017, som aldrig riktigt kom igång, så har vi här i 2018 i den grad blivit kompenserade med soliga och varma dagar. Kanske till och med för mycket av det goda, med den värmebölja som nu råder. Det tycker nog i alla fall de brandmän som bekämpar skogsbränderna och bönderna som fått skördar förstörda. Men det handlar nu om att få det bästa ut av allting, och för oss som håller semester i värmeböljan så kan vi njuta av långa solbad och härliga badstunder i ljummet sjövatten. Men för att må bra och kunna njuta av sin semester behöver man hålla kroppstemperaturen i balans, vilket inte alltid är så lätt när det är tropiska nätter.

Kalla drycker och rikligt med väska

Bland det viktigaste i sommarvärmen är att få i sig tillräckligt med väska. Om man dessutom håller dessa drycker väl nedkylda, så hjälper det också på att hålla kroppstemperaturen i balans. Men med den mängd väska en familj behöver varje dag i värmeböljan, så kan det kännas som att det inte finns kylskåp som är stora nog. Dessutom är man ofta utanför hemmet under semestern, kanske i en sommarstuga eller på en camping. Därför kan det vara ett bra tips att skaffa sig en smidig ismaskin. Med en sådan kan du se till att hela tiden ha färska isbitar till dina drycker, och du kan dessutom göra omslag med isbitar för att kyla ner en överhettat kropp. Eller så kan man fylla upp ett durkslag med isbitar med en liten spann under. Rikta en bordsfläkt mot den och vips så har du en slags mobil AC. I många modeller av ismaskiner har du dessutom möjlighet att förvara några matvaror, exempelvis matlådan till stranden.

Vistas så mycket som möjligt i skuggan

När sommarsolen steker på, så är det viktigt att vistas i skugga så mycket som möjligt. Solskärmar och parasoll kan därför vara viktiga att skaffa till sin sommarstuga eller campingplats. De skall ge så mycket skugga som möjligt, men samtidig vara mobila, så att man kan flytta dem efter solens vandring på dagshimlen. Om du dessutom skaffar en liten uppslåbar pool att svalka dina barn, eller dina fötter, i, så är du klar till att njuta av, och trivas i, värmeböljan.