Tips på motion till hela familjen

0
1037

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Familjelivet är ofta hektiskt och stressigt, särskilt när barnen är små. Det kan vara svårt att få in träningen som en del av de vardagliga rutinerna. Det kan faktiskt vara svårt att ens hitta lite tid då man som vuxen får välja själv vad man vill ägna sig åt! Hur kan man då hitta träningsformer som fungerar trots det påfrestande familjelivet? Ett bra sätt är att försöka engagera hela familjen i träningen. Det finns många fördelar med det, några av dessa kommer vi ta upp i den här artikeln.

Vilken typ av motion kan passa till hela familjen?

En bra form av träning som passar för hela familjen är gymnastik. Det finns familjegymnastik som man kan anmäla sig till där föräldrar och barn tränar tillsammans. En av fördelarna med det är att då behöver du inte leta efter en tid då du kan komma ”loss” från familjen och ägna dig åt din träning. Istället tar du med ett eller flera barn och åker och tränar!

En annan form av motion som passar för hela familjen är hemmaträning. Att träna hemma på vardagsrumsgolvet tycker de flesta barn är roligt. Det går alldeles utmärkt att göra sit-ups, armhävningar och massor av andra övningar hemma på vardagsrumsmattan.

En foam roller underlättar

För den som känner sig spänd i muskler på grund av för mycket stillasittande eller behöver slappna av efter ett hårt träningspass är en foam rollerett utmärkt redskap. Foam rollern rullas mot den muskel eller punkt som är spänd och hjälper muskeln att slappna av. Den kan användas av hela familjen och är ett utmärkt komplement till vanlig stretching. En av fördelarna med foam rollern är att den är enkel att använda och att risken för att göra fel är minimal. Prova gärna några olika varianter för att komma fram till vilken som passar dig och din familj bäst.