Var stolt över din kvinnlighet eller manlighet

0
874

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

För att få ett bra och välfungerande familjeliv, så är det ofta en förutsättning att alla individuella familjemedlemmar mår bra. Jämställdhetskampen har lyckligtvis vunnit framgångar i nyare tid, och gamla stereotypa könsroller håller på att nedbrytas. Och självklart är det viktigt, att man inte ska känna att man är bunden till att vara, eller leva på ett sätt som är definierat av ens kön. Det är naturligtvis också viktigt när man skall ha ett fungerande familjeliv, att alla känner sig lika mycket värda. Men när kampen för jämställdhet äntligen vinner framgångar, skall man dock komma ihåg, att detta inte innebär att man inte får lov att vara manlig eller kvinnlig. För väldig många är det viktigt för välbefinnandet, att man känner sig nöjd med sig själv, vilket kan innehålla att man känner sig kvinnlig som kvinna, eller manlig som man. Detta är alltså inte detsamma som att man vill känna sig bunden av en könsroll.

Inre och yttre välbefinnande

Om man vill göra en insatts för sitt välbefinnande, kan man dela upp ens välbefinnande i inre och yttre. Hur man har det inuti är det som har mest betydning, och det som i sin tur påverkar familjelivet mest. Genom att förbättra sitt yttre välbefinnande, med det menas här att bli mera nöjd med sin kropp och sitt utseende, så kan man ibland också förbättra det inre välbefinnandet. Det behöver inte alltid ha ett samband, men för många kan det betala sig att investera i sitt yttre.

Många möjligheter för att uppgradera sitt yttre

Om man önskar att investera i sig själv och sitt yttre, så kan det göra på många olika sätt. Det kan vara små saker som att gå till sin frisör eller barberare. Att uppgradera sin garderob med nya kläder är också en möjlighet som kan ge snabb effekt. Om man vill göra en större investering i sitt yttre kan man eventuellt börja hårdträna på ett gym, eller kanske göra en skönhetsoperation som t.ex. en bröstförstoring. At göra en skönhetsoperation är dessvärre en smula tabubelagt hos många, men man skall komma ihåg, att för många människor kan det vara en viktig del av välbefinnandet, att man är bekväm i sin kropp. Och det är som sagt intet galt i, att vilja känna sig mera kvinnlig som kvinna, eller manlig som man. I sista ände så är det viktigaste att man mår bra, och att familjen trivs.