Duka ditt bord på olika sätt

0
109

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

När du är värd eller värdinna för en middagsfest finns det tre olika sätt att arrangera din bordsdukning. För det första, kan du välja att göra en enkel grundläggande dukning. Denna typ av dukning är mångsidig och passar för de flesta måltider, oavsett om det är frukost, lunch eller middag.

För det andra, kan du överväga att göra en avslappnad dukning, där du ser till att dina gäster har alla nödvändiga bestick och porslin, inklusive gafflar, knivar, skedar, dricksglas, tallrikar och tygservetter. Detta alternativ passar särskilt bra om du vill hålla det enkelt.

Slutligen, om du planerar en fyrarätters middag, är en formell dukning att föredra. Det ger dig tillräckligt med bestick, tallrikar och glas för att servera aptitretare, förrätter, huvudrätter, kaffe och desserter.

Kitchen Living Dining har det mesta du kan behöva för en bra bordsdukning, oavsett tillfälle!

När du har bestämt dig för vilken typ av dukning som passar din tillställning bäst blir det enklare att dekorera resten av bordet. Mest av allt, se till att dina gäster har enkel tillgång till alla nödvändiga föremål – tallrikar, koppar, bestick, dryckesartiklar och naturligtvis den förträffliga maten!

Gör bordet extra vackert

Förutom att ha rätt tallrikar, bestick och glas, är det även trevligt att dekorera ditt bord för att skapa en stämning. För det första, överväg att använda en vacker duk som passar din stil eller ett tema du valt. Ljusstakar är alltid en bra idé och kan skapa en mysig atmosfär. Blommor är också ett utmärkt sätt att förhöja din dukning och de kan sätta färg på bordet. Om du planerar att duka upp utomhus kan du satsa på eleganta lyktor och lanternor för att skapa en atmosfärisk känsla.

En annan populär idé är att ha en central dekoration, som en imponerande ljusstake eller ett stort blomsterarrangemang, som blir fokuspunkten på bordet och fångar gästernas uppmärksamhet.