Tips för att välj rätt kyl och frys

0
472

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

När det är dags att köpa en ny kyl eller frys är det många faktorer du bör ha i åtanke. Tyvärr är det inte bara att köpa första bästa kyl du ser – risken är att den åker ut fort och du måste köpa en ny. Bortkastade pengar med andra ord!

Därför ger vi dig här några tips med saker att tänka på vid köp av ny kyl och frys.

Börja med att mäta

Det allra första du bör göra är att mäta upp utrymmet där kylen ska stå. Det finns inget mer irriterande än att behöva lämna tillbaka en helt ny kyl bara för att den inte får plats. Eller är alldeles för liten.

De allra flesta kylar och kök tillverkas med standardmått på bredden. Men höjden kan variera på olika slags kök. Men för att vara på den säkra sidan är det bäst att mäta både höjden och bredden.

Vilken design föredrar du?

Det finns två olika designer att välja mellan gällande frysdelen i kylen. Vill du ha den upptill eller nertill i kylen? Du kan dessutom välja om du vill ha lådor eller hyllor i frysen. Fundera på vad som kommer att fungera bäst för dig och din familj.

Den andra aspekten gällande designen är så klart färgen. Vill du ha en vanlig vit kyl eller ett modernare utseende i rostfritt? Nuförtiden kan du dessutom köpa en kyl med glasdörr så att du enkelt kan se vad som finns i kylen utan att öppna den.

Ta all hjälp du kan få

Ta del av olika kyl frys bäst i test för att läsa på om olika funktioner de olika kylarna har. Är du ute efter en kyl med anti fingeravtryck? Fungerar utmärkt för dig som har småbarn! Eller vill du ha en kyl med ventilering för att säkerställa att hela kylen är lika kall?

Vilken temperatur är bäst att ha i kyl respektive frys?

När du sedan har köpt in en ny kyl/frys vill du självklart bruka den på bästa vis. Framför allt för att hålla maten fräsch men dessutom för att hålla elräkningen nere. På grund av detta är det självklart bäst att köpa en energisnål kyl med energimärkning A+ eller mer.

Experterna rekommenderar att det är bäst att hålla 5+ grader i kylen och 18- grader i frysen.