Är 2021 året du investerar i en robotgräsklippare?

0
613

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Är du trött på att klippa gräset minst en gång i veckan och vill hitta en lösning som ger dig mer fritid? Med en robotgräsklippare får du mer tid att njuta av sol och bad under sommaren.

Läs tester och recensioner

Om du väl bestämt dig för att köpa en robotgräsklippare är den naturliga första frågan: vilken ska jag köpa? En inte helt lätt fråga. Med det stora utbudet av gräsklippare kan det vara svårt att hitta rätt – enklast är att läsa ett robotgräsklippare test online.

Ett test går ofta igenom egenskaper som:

 • Prestanda
 • Tillförlitlighet
 • Användarvänlighet
 • Design och byggkvalitet
 • Fuktionalitet

Nedan går vi igenom fyra populära alternativ:

1- Husqvarna Automower 310

Denna robotgräsklippare vunnit många tester tack vare kombinationen av tillförlitlighet, funktionalitet och användarvänlighet. Den är väldigt lätt att installera och allt är noga uppmärkt. Perfekt för dig som vill att allt ska fungera utan problem – enkelt och smidigt!

2 – Husqvarna Automower 430X

Denna robotgräsklippare är extremt prisvärd. Dock kan den behöva lite hjälp ibland om den kört fast. Lätt installation även för dig som novis. Överlag en väldigt driftsäker robotgräsklippare.

3 – McCulloch Rob S600

Den bästa av de budget robotgräsklippare som testats. Ibland kan det dock få problem i lutningar, om du har en platt gräsmatta fungerar denna maskin alldeles utmärkt för dig. En guidekabel är obligatorisk för denna robotgräsklippare men överlag en väldigt bra maskin.

4 – Husqvarna Automower 450X

Du som har en väldigt stor gräsmatta har nu äntligen hittat rätt robotgräsklippare. Denna maskin klarar att klippa i flera timmar utan att ladda. Gräsklipparen klarar även olika terränger på ett tillförlitligt sätt.

Några saker att tänka på innan du bestämmer dig

 1. Det spelar ingen roll hur din gräsmatta ser ut, det finns en robotgräsklippare för alla sorters trädgårdar.
 2. Det är smart att köpa en robotgräsklippare som klarar mer kapacitet än vad du behöver, jobbet kan då avklaras snabbare.
 3. Om du har en stor trädgård med många olika hinder för en robotgräsklippare kan det vara smart att låta en återförsäljare se din trädgård innan du köper en maskin.
 4. Köp en robotgräsklippare som klarar terrängen din gräsmatta erbjuder. Om du har mycket lutningar kan det vara bra med fyrhjulsdrift.
 5. Se över ljudnivån, du vill inte störa dina grannar i tid och otid!
 6. De flesta robotgräsklippare är stöldsäkra, det krävs oftast en PIN-kod. Det finns även maskiner du kan följa i realtid och som varnar om något oväntat sker.
 7. Satsa på en modell med problemlösning som är driftsäker!