För och nackdelar med napp till bebisen

0
395

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Funderar du på detta med om din bebis ska ha napp eller inte? Nyfödda barn har en stark sugreflex, som med tiden minskar. Olika bebisar har ju olika behov av tröst och närhet, så väl som de alla har olika stort behov av att suga på något. Du kan testa med en fin BIBS namnnapp för att se hur ditt barn vill göra. En del bebisar, de gillar inte napp alls, andra vänjer sig och några vill ha det direkt.

Fördelar med napp

Det finns många fördelar att ha napp till ditt barn. Bland annat är det bra som tröst och kan även ge barnet lugn. Med en napp kan det även vara lite lättare att få barnet att somna i sin säng, istället för i famnen. Även den som inte ammar kan ge tröst åt barnet med en napp.

En annan fördel med att köpa en Esska online, är att nappen kan göra att barnet somnar snabbare på natten om de vaknar. Det genom att få tillbaka nappen i munnen.

Nackdelar med napp

Som med allt annat så finns det även vissa nackdelar med napp. Ett är att barnet kan använda det i lite för många år. Barn bör sluta med napp då de är runt 3-4 år. En annan nackdel är att det kan vara svårt att få barnet att somna om, ifall de vaknar av att de tappat nappen.

Om du glömmer nappen hemma och ni åker iväg, så kan det vara svårt att trösta utan den. Sedan är en annan nackdel det att tänderna kan påverkas, det on barnet fortfarande använder napp när de permanenta tänderna dyker upp.

Sen är det ju så att det även kan vara svårt för barnet att sluta med sin napp!

Du som förälder bestämmer själv om det ska vara så att bebisen ska få ha napp eller inte, men nu hr du i alla fall koll på alla fördelar och nackdelar.