Hitta ett trädgårdsbord som passar dig

0
95

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

När man talar om trädgårdsbord, så kan det vara ett bord du har i trädgården så väl som det kan vara en del av dina utemöbler som du har på din altan eller terrass. När du ska köpa ett trädgårdsbord så finns det en del faktorer att överväga.

Ett första val du bör göra, är materialet. Träbord ger en naturlig och varm känsla till trädgården. Teak, cederträ och akacia är vanliga val på grund av deras hållbarhet och väderbeständighet. Träbord kan kräva regelbunden oljebehandling för att bevara sin finish.

Aluminium eller rostfritt stål är vanliga material för trädgårdsbord. De är lätta, hållbara och kräver vanligtvis minimalt underhåll. Rostfritt stål kan vara mer robust men kan kräva skydd mot korrosion. Ibland kombineras dessa med glasskiva.

Konstrotting är ett populärt val för trädgårdsbord på grund av dess väderbeständighet och minimala underhåll. Det ger en modern och avslappnad känsla till trädgården.

Du har även plastbord, som är lätta att flytta på, kräver minimalt med underhåll, men kanske inte är lika hållbara i längden.

Storlek och form

Fundera över hur många personer som vanligtvis kommer att använda bordet för att välja rätt storlek. Sedan är ju även platsen du ska placera det på av vikt, så mät den tillgängliga ytan där bordet ska placeras för att säkerställa att det passar

Runda bord kan skapa en mer intim och social atmosfär medan rektangulära eller fyrkantiga bord kan ge mer flexibilitet när det gäller sittplatser och användningsområden.

Funktion och tillbehör

Överväg om du behöver ett bord med parasollhål för att ge skugga på soliga dagar eller om du föredrar ett bord med integrerade förvaringsutrymmen.

För de som behöver flexibilitet kan ett hopfällbart eller utdragbart bord vara praktiskt för att justera storleken efter behov.

Underhåll

Tänk på underhållskraven för bordet baserat på materialet. Vissa material kräver regelbunden rengöring och underhåll för att behålla sin kvalitet och utseende. För att förlänga livslängden på bordet, överväg att täcka eller förvara det på ett skyddat ställe under vintern eller när det inte används regelbundet.