Tips på hur du skämmer bort din hund

0
878

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Alla hundar är olika precis som vi människor. De gillar olika saker och har olika smak, men det finns några saker vi kan tänka på för att våra hundar ska få det så bra som möjligt:

Skötsel

En viktig sak att tänka på när våren och sommaren närmar sig är att man kanske ska behandla sin hund med något fästingsmedel eller ge hunden ett fästingshalsband. På det sätter minskar man risken för att hunden ska få massa fästingar och samtidigt minskar man även risken att barn och familjemedlemmar ska få fästingar från hunden, vilket annars händer lätt när till exempel barnen leker och kelar med hunden.

Hunden behöver även bli tvättad och borstad, både för att bli ren och för att bli av med lös päls. Många hundar tycker att det är skönt att bli borstad. Visa dina barn hur de ska göra och ge dem en mjuk borste, så kan alla i familjen vara delaktiga i att sköta om hunden.

Se till att ni har ett koppel som passar er hund. Tänk på både längd, material och på om hunden ska ha halsband eller sele.

Mat

Ge din hund rätt mat. Variera foder och mjuk mat, och olika smaker. Viktigt även att följa de råd som finns på förpackningen om hur mycket mat din hund ska äta per dag, så du inte matar för mycket. Sen finns det massor av ben och olika hundgodis som du kan skämma bort din hund med i mellan åt.

Hundbädd

Många hundar gillar att få en egen bädd, och det finns massor av olika modeller och material att välja på. Vill din hand ha en koja, en ullmatta eller kanske bara en filt? Finns något för alla tycken.

Men självklart är det allra viktigaste att skämma bort din hund med kärlek.