Trevliga ställen att besöka i Danmark

0
2062
Trevliga ställen att besöka i Danmark

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Även om det kan kännas som en avlägsen framtid när det fortfarande är lite snö ute och frost på nätterna, så närmar sig sommaren med stormsteg. Planeringen inför sommarens semester har redan börjat i många familjer. I jakten på sol och värme är det många som reser söderut till destinationer som Kreta, Mallorca och liknande solskensöar.

Vill du inte hoppa på flyget och resa så långt bort finns flera semestermöjligheter här hemma i Skandinavien. Här får du några tips på vad du kan uppleva bara lite längre söderut i vårt danska grannland.

Pulserande Köpenhamn

Många har redan stiftat bekantskap med Danmarks huvudstad som definitivt värt ett besök eller två. Här kan du lätt spendera flera dagar. Köpenhamns Zoo, Amalienborg, Ströget, Christiania, Tivoli och Nyhavn är populära turistattraktioner där du definitivt kommer att stöta på tusentals andra turister. Vill du undvika de mest populära sevärdheterna kan du ta en promenad i någon av stadens många parker och grönområden. Eller varför inte vika av in på någon av de mindre gatorna som leder bort från shoppinggatan och mot en någon lugnare del av staden.

Äventyrsön Fyn

Kör du längre västerut och korsar Storabält kommer du till Fyn, den lilla ön i mitten av Danmark. Fyn är känt för flera saker men kanske först och främst för att vara, en av historiens största diktare och författare, HC Andersens födelseort. Öns huvudstad heter Odense och ligger mitt på ön. Förutom att uppleva HC Andersens hus och hemby, kan du besöka en av Europas bästa mindre djurparker, fritidsområdet Skovsøen och H.C. Andersen Haven (Äventyrsparken). I Odense finns det också många trevliga restauranger vars mat ligger på en väldigt hög nivå.

Jylland

Fortsätter du västerut kommer du till Jylland. På vägen kör du förbi orten Middelfart, där du kan unna dig en paus eller en hel helg på slottet Hindsgavl, ett av Danmarks vackraste slott. Jylland har många trevliga, mindre städer som exempelvis Ribe och Århus. Sist men inte minst har du också hela västkusten med hundratals kilometer sandstrand.