Sömnproblem hos de små

0
909
Sömnproblem hos de små

Indholdet du nu skal til at lære er betalt for at virksomheden, der linkes til. Linket er derfor også af betalt karakter.

Sömn är väldigt viktigt för de flesta av oss. Det hjälper oss att slappna av, fokusera, få energi och gör det möjligt för oss att komma igenom veckan. Detsamma gäller för barnen som behöver minst lika mycket sömn, om inte mer, som de vuxna. Tyvärr är det många babyer som lider av sömnproblem. Det kan finnas otaliga skäl till varför den lilla gråter och inte kan komma till ro på kvällen. Här är några tips på vad det kan vara och hur du kan underlätta för dem.

Ont i magen

Sömnproblem kan bero på magont. Det är helt normalt att små barn har buksmärtor. Deras magar håller på att vänja sig vid att äta vanlig mat och de kan lätt få förstoppning. Förstoppning kan vara ganska smärtsam för de små och är ofta orsak till att de inte kan sova. Ofta räcker det med katrinplommonpuré för de allra minsta men är problemet större för större barn, kan problemet ibland lösas med ett laxermedel som hjälper tarmarna att komma igång igen. Klicka här för att läsa mer.

Tänder på väg

En annan anledning till problem med sömnen kan bero på att det är en tand på väg. Det kliar och är ömt i gommen och det kan naturligtvis vara en naturlig anledning till att barnet inte sover bra på natten. När tänderna är på väg går det inte att göra så mycket för att lindra. Ha en bitleksak till hands som kan hjälpa till att minimera klådan. Tänderna kliar vanligtvis mest precis när de är på väg upp ur tandköttet. När tänderna väl har kommit genom tandköttet är den värsta klådan över och barnet lägger inte så mycket märke till det längre.

För mycket att göra

Som vuxna vet vi att om man har för mycket att göra eller känner sig stressad så kan det gå ut över sömnen och göra att vi har svårt att somna eller inte sover så bra. Detsamma gäller för barnen. Om du har ett fullspäckat schema vecka ut och vecka in, utan tid att koppla av, så kan de ofta leda till oroliga nätter. Använd helgerna till att varva ner ordentligt.